Neoficiálna stránka o meste Nové Mesto nad Váhom - www.nmnv.sk 1
akcie v NM 1
logo 1
1
header
navigation

     Štatistiky

Rank SK

Google PageRank

footer

O meste/Akcie v okr. Nové Mesto nad Váhom

 

V tejto sekcii sa nachádzajú všetky podrobnosti o akciách, ktoré sa konali v okrese Nové Mesto nad Váhom v roku 2008

 

December

Štefanský Beckfest - Beckov - 26.12.2008

beckfest

Aj v čase Vianoc sa nezabúda na dobrú hudbu a výbornú zábavu. V kolkárni v Beckove sa preto uskutoční ojedinelá akcia tohto druhu. Začiatok "štefanskej" je približne o 17:30. Príďte sa zabaviť aj vy do Beckova.

NA Štefanskom Beckfeste 2008 UVIDÍTE : Mery Age, Fuera Fondo, MF, Since, Cockpit Fog, The Bright Eye + DJ VALEC


November

TOPFEST 2009 PRESENTS - Beckov - 21.11.2008

topfest presents

Skupina Horkýže Slíže pred zahájením TOPFEST 2009 PRESENTS naštudovala, nové krokové variácie k svojmu vystúpeniu na TF pr so štartom v bratislavskom PKO. Dúfajme, že manažéri z Bolšoj teatr Moskva nebudú chcieť Kuka a spol. pretiahnuť na dosky veľkého Moskovského divadla. Ako sme sa dozvedeli od lídra skupiny Konflikt – Juryho , príprava na šnúru spočívala v zostrihu nového koncertného DVD , ktoré sa nazýva KONFLIKTOLOGY. Kapela v ňom vytiahla bonusové záznamy , ktoré sa budú môcť predávať výhradne osobám nad 18 rokov. Bejzo, frontmen Polemicu, o príprave na TOPFEST 2009 Presents povedal, že im príprava dala veľmi zabrať, pretože trúbkari si museli zaobstarať nové naústky.

Predkapelami na jednotlivých zástavkách sú skupiny : Bank of Joe, Odpad, Tri groše a Since.

NA FESTIVALE TOPFEST Presents 2008 UVIDÍTE: POLEMIC, KONFLIKT, HORKÝŽE SLÍŽE


September

29. Novomestský jarmok - 19.-21. september 2008

nm jarmok 2008Tak ako každý rok, tak aj tento rok v septembri sa uskutoční už 29. ročník Novomestského jarmoku. Na tento rok pripadol jarmok na 19. - 21. september. Tradíciou býva predaj jarmočných koláčov so zaujímavými cenami, ukážka ľudových remesiel, predaja burčiaku a iných jarmočných špecialít. Novinkou je zredukovanie predajných stánkov na ulici Hurbanova. Má sa tým predísť k tlačenici, ktorá tu každoročne býva. Usporiadatelia preto povolili umiestniť predajné stánky na tejto ulici len po jednej strane. Ostatné dve ulice - ul. M.R.Štefánika a Hviezdoslavova - sú dostatočne široké aj na väčší nápor návštevníkov. Pre chovateľov domácich zvierat tu bude ako každý rok výstava zvierat. Osvedčená je aj súťaž Novomestský silák či volejbalový turnaj O štít Nového Mesta nad Váhom. Samozrejmosťou každého jarmoku sú práve kolotoče, ktorých tu bude určite dostatok a každý si príde na svoje.

 

Garden Action vol.4  - 5. september 2008

Aj tento rok sa bude konať minifestival Garden Action vol.4, ktorý sa bude konať kde inak ako v Záhradnej na autobusovej stanici, a to v piatok 5. septembra 2008. Aj tento ročník sa bude niesť v duchu hviezd. Okrem hosťujúcej kapely Zašitá Diera si tu zahrajú aj chalani z Anonym Kids, Vandali či Princovia. Nenechajte si ujsť pravdepodobne poslednú letnú akciu v našom meste.

Program:  ANONYM KIDS - www, VANDALI - www, ZAŠITÁ DIERA - www, PRINCOVIA - www


August

OSLAVY 800. výročia 1. pís. zmienky o obci Beckov 16.-17. august 2008

Program:

Sobota 16. augusta 2008

10.00 hod. EKUMENICKÁ BOHOSLUŽBA

11.30 hod. - BECKOV V DEJINÁCH

14.00 hod. - MOJA RODNÁ

18.00 hod. - VEČER PRE VŠETKÝCH

00.15 hod. - OHŇOSTROJ

Nedeľa 17. augusta 2008

10.00 hod. - SLÁVNOSTNÉ ZASADNUTIE OBECNÉHO ZASTUPITEĽSTVA

14.00 HUDOBNÉ POPOLUDNIE

14.00 hod. - JUNIOR BRASS QUINTET - Kláštorný kostol

14.00 hod. - DH GLORIA z Moravy

17.00 hod. - Priateľský futbalový zápas BECKOV - SLAVKOV

19.00 hod. - Country zábava s hudobnou skupinou WHIPPINGTOP

 

Podjavorinský okruh „O cenu  Jána  Horvátha“  9.-10. august 2008

Európsky pohár historických  motocyklov – UEM Cup Nové Mesto nad Váhom

Technické parametre trate:

Dĺžka trate je 2150 m. Šírka trate je minimálne 8m. Prevýšenie 0 + 2 m, charakter povrchu trate – asfaltový. Pravotočivé zákruty – 3 , ľavotočivé zákruty – 5. Preteky sa uskutočnia na mestskej trati.

Sobota 9. augusta 2008 - meraný tréning

Nedeľa 10. augusta 2008 - preteky

Slávnostné otvorenie pretekov o 09.30 hod.

zdroj: www.smf.sk

 

 

 

Bee Free - Horná Streda - 1.-2. august 2008

Najväčší festival tanečnej hudby bude aj tento rok v Hornej Strede. Tridsaťšesť hodín hudby, štyri hudobné pódiá, takmer 150 dídžejov, tisíce tancachtivých šialencov.

Tak bude vyzerať prvý augustový víkend pod hlavičkou UPC MUSIQ SUMMER. Najväčšia tanečná party pod holým nebom na Slovensku opäť prinesie výdatnú porciu hudby, zábavy a skvelej atmosféry. Svoje umenie predvedie takmer 150 slovenských dídžejov na štyroch pódiách. Každé z nich bude patriť inému tanečnému štýlu – House, Trance-Progressive, Techno a Drum'n'bass v Hornej Strede ozve v piatok 1. augusta o 18:00. Nasledovať bude 36 hodín nepretržitého hudobného ataku. Záver BeeFree 08 je naplánovaný na skoré nedelňajšie ráno, na 6:00. Medzitým si môžu nadšenci tanečnej hudby užiť, čo im len nohy, ruky a možno aj hlavy budú stačiť. Každý platňojazdec (slovenský preklad – DJ) bude mať na predvedenie svojho umenia a uvarenie publika presne hodinu. Návštevníkov BeeFree 08 nečaká len skvelá hudba, ale aj všetko ostatné, čo patrí ku každej open-air party. Unavené telá budú môcť zložiť vo veľkom stanovom tábore, kam sa vmestí 2 000 dočasných príbytkov.

Webstránka festivalu: www.beefree.sk

 

Open Jazz Fest - Zelená Voda - 1.-2. august 2008

V rekreačnom areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom sa bude 1. -2. augusta konať nultý ročník medzinárodného festivalu Openjazzfest.Návštevníci sa môžu tešiť na niekoľko zvučných mien džezovej scény paralelne na 2 pódiách. Ambíciou podujatia je okrem iného aj poskytovať priestor na prezentáciu mladých talentovaných hudobníkov.

Program

PIATOK - Amfiteáter - BASHAVEL, ADRIENA BARTOŠOVÁ & FRIENDS, NOTHING BUT SWING TRIO feat. PIOTR BARON (PL), ALL TIME JAZZ & LUCIA LUŽINSKÁ (SK/A), TONY GREY PROJECT (USA/SK), SAXOPHONE SUMMIT feat. RYAN CARNIAUX

Barbar stage - PETRA ERNYEI & JAKUB ŠAFR QUARTETT (ČR), BLUE TRIO, BB DIXIELAND BAND & JAZZ BAND

SOBOTA - Amfiteáter - Jiří Stivín & Co Jazz System (ČR), Marian Čekovský, Henry Tóth & Band, As Guests (NL), Oli Rockberger Project (USA/SK), Elsa Valle & Hermanos, The Universal Cure

Barbar stage - „3+1“, AMC trio feat. Borys Janczarski (SK/PL), Seredský dixieland

zdroj: www.openjazzfest.sk


Júl

Žákovic Open Trenčianske Bohuslavice  - 25.- 26. júl 2008

Topvar Žákovic Open – čaká nás víkend plný hudby a príjemných stretnutí

Na hlavnom pódiu prvýkrát okúsia atmosféru festivalu českí hostia Sunshine, David Koller alebo Buty, tanečný Skyline si svoje vystúpenie zopakuje z pred dvoch rokov. Západných susedov doplnia slovenské stálice ako napr. Polemic, Hex, Slobodná Európa, Pavol HammelPrúdy, Para, legendárny Ventil RG, prípadne draví chlapci z Diega. A môžeme pokračovať ďalej v predstavovaní... Hogo Pogo, Swan Bride, The Infants, Hudba z Marsu, Cliché....

Sprievodný program bude mať tiež svoje čaro, ku každoročnému futbalovému zápasu, na ktorom sa zúčastnia muzikanti, mužstvo postaví rádio_FM a zahrajú si aj samotní návštevníci, pribudnú Majstrovstvá Slovenska v hode papierovým lietadielkom, alebo súťaž o najlepšie festivalové tričko.

Viac info na www.zakovicopen.sk

 

Bažant kinematograf   24.-27. júl 2008

Dva štýlové autobusy projektu Bažant kinematograf, ktoré sa stali už neodmysliteľnou súčasťou letných prázdnin takmer vo všetkých väčších mestách Slovenska, sa tento rok na cesty vyberú už po šiestykrát. Opäť ponúknu päť celovečerných a päť krátkych, divácky mimoriadne vďačných titulov.

Tohtoročný program Bažant kinematografu bude pozostávať zo štyroch  minuloročných noviniek od našich najbližších susedov, ponúkne snímky Václav Jiřího Vejdělka, Tajnosti Alice Nellis, Medvídek Jana Hřebejka a najnavštevovanejší film v Českej republike v minulom roku Vratné lahve Jana Svěráka. Päticu celovečerných titulov doplní úspešná slovenská snímka Polčas rozpadu Vlada Fischera, ktorá sa v uplynulom roku stala najnavštevovanejším slovenským filmom. Tento rok sa autobusy Bažant kinematografu zastavia na 29 miestach Slovenska, vrátane piatich letných festivalov či podujatí. S vlastným programom budú slovenské cesty brázdiť od 30. júna do 3. septembra 2008.

 

TOTO JE HIP HOP  4.-5. júl 2008

Dva úspešné ročníky hiphopového festivalu na Hornej Strede ukázali, že vynikajúcu atmosféru sa oplatí zopakovať aj tento rok. Už počas prvého prázdninového víkendu, čiže 4. - 5. júla odštartuje pri Piešťanoch ďalší ročník TOTO JE HIP HOP 08 FESTIVAL.

Dramaturgiu festivalu si aj tento rok zobral na plecia rešpektovaný booker Midi zo SubBeats, ktorý znovu pripravil pre všetkých veľké hiphopové prekvapenie.

Keďže našim cieľom je ponúknuť z roka na rok viac, čakajte ozajstné hviezdy a nepretržitú 48-hodinovú hudobnú produkciu! TOTO JE HIP HOP 08 FESTIVAL aj tento rok patrí k pilierom letnej zábavy trojice festivalov, ktoré môžete nájsť pod spoločnou značkou UPC MUSIQ SUMMER 08.


Jún

TOPFEST 2008 (27. - 28. jún 2008)

TOPFEST 2008 prináša DVE SLOVENSKÉ HUDOBNÉ PREMIÉRY! Na Zelenú Vodu pri Novom Meste nad Váhom okrem thrashmetalovej legendy SLAYER, dorazia aj námorníci. Jedna z najúspešnejších popových skupín posledných päťdesiatych rokov – skupina SAILOR, zavíta na jubilejný piaty ročník festivalu TOPFEST. Hity, ktoré nás sprevádzajú celé desaťročia si budete môcť vypočuť v originálnom prevedení jedine na TOPFESTE 2008. Single ako „Traffic Jam“, „A Glass of Champagne“, „Girls Girls Girls“, „One Drink Too Many“ sa umiestnili medzi najhranejšími skladbami nielen v britskom rebríčku UK Singles Chart, ale i medzi najhranejšími skladbami svetových či národných hitparád.

Na festivale TOPFEST 2008 uvidíte: Slayer, Kabát, Divokej Bill, MIG 21, Desmod, Polemic, Tleskač, Konflikt, ZÓNA A, HEX, Chinaski, Para, Horkýže Slíže, Bank of Joe a veľa veľa ďalších.

 

Dni Mesta 2008 (19.-21. jún 2008)

 

KON OPEN AIR 2008 - Zelená voda (21. jún 2008)

21.6.08 v sobotu o 14:00 sa otvorí brána tohto open air festivalu. Ako každý rok sa Kon Open Air koná v príjemnom prostredí na pláži Domu rybárov na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom. Tento rok sme pre vás pripravili program na dvoch pódiách a v jednom stane.

Predstavia sa vám: Totální nasazení (CZ), Náhodný Wískit, Fuera fondo, Januárové prekvapenie, Karpatské chrbáty, Chiki liki tua, Hownocuc, MF, DPK, Vrbovski vitazi, Jah Division, Chór Vážskych Muzikantov, Beat Alchemy, Anonym Kids, S.O.Y.M., Dharma Inc. atď.

Ďalší vývoj programu a ostatných dôležitých informácii sledujte na www.konopenair.sk.  

 

FOTOBIENÁLE.NM 2008 (6.- 30. jún 2008)

FOTOBIENÁLE.NM 2008 sa bude konať v Novom Meste nad Váhom v dvojročných intervaloch.
Pri príležitosti 745. výročia prvej písomnej zmienky o Novom Meste nad Váhom už prvý ročník FOTOBIENÁLE.NM 2008 prináša zaujímavú a atraktívnu tému: Nové Mesto nad Váhom (vo všetkých jeho podobách - vedutách, zákutiach, zátišiach, predstavách, prevtelené do ľudí, myšlienok, či predstáv...).
Vyhlásená téma zahŕňa v sebe široké a rôznorodé možnosti fotografických prezentácií Nového Mesta nad Váhom a jeho zaujímavostí, ale aj dojmov, prchavých okamihov, spomienok na ľudí, či ich osudy v novomestských interiéroch, aj exteriéroch. Fotografie môžu byť prezentované v objektívnych záberoch, detailoch, momentkách, alebo originálne spracované v konfrontácii s výsostne individuálnym a subjektívnym videním a hľadaním, ústiacim až do abstraktnej fotografie. Prihlásené diela môžu byť, reálne, vytvorené v danej chvíli a na danom mieste, alebo subjektívne, dotvárané umelcovou fantáziou, kolážou či montážou.

výťah z textu na www.msks.sk

 

 Free Templates by Zymic.com - správca stránky: Daniel Kopunec